2014. január 16., csütörtök

Bekészíteni a kávét



Amikor még  boldog szingli voltam, nem igazán foglalkoztattak olyan dolgok, amik ma, nap mint nap boldogsággal töltenek el, és hálát adok a jó Istennek, hogy lehetővé tette ezeket a számomra.

“Miközben mosogatsz, imádkozz! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél, és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie…” ~ Paulo Coelho

Ma egy bejegyzést látva gondolkodtam el ezen, egy egyszerű talán hétköznapinak tűnő apróságon: valaki feltett egy képet amelyen egy kávégép és rajta a felirat: "bekészítettem a kávét csak meg kel nyomni a gombot!"volt látható. Azonnal magam előtt láttam egy álmosan a kávégéphez igyekvő emberkét, akinek bizonyára jobban indult a napja ettől a kedves gesztustól, valamint a munkába siető anyát vagy apát aki mielőtt elindul bekészíti a kávét...jó volt ezekre az emberekre gondolni így ismeretlenül is...Innen jött aztán a felismerés, mennyi rutinszerűen végzett feladatunk van nekünk is amivel jobbá tehetjük egymás napját. A reggel elkészített kávé szigorúan az ágyban együtt elfogyasztva, vagy a szendvicsek a kisebbik férfinak a családban, vagy a finom sütemény vagy csak egy egyszerű forró tea a férfinak aki órák óta fát vág  a hidegben....apróságok mégis fontosak. Előrébb visznek minket olyan napokon amikor kicsit szürkébbek a felhők, álmosabbak a reggelek.   
Apró gesztusok de jó, hogy vagytok !




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése